تفاوت میان آبمیوهگیر و عصارهگیر در چیست؟ آیا منزل شما به یک دستگاه عصارهگیری نیاز دارد یا آبمیوهگیری؟
دستگاه عصارهگیر به آرامی سبزیجات و میوههای شما را تحت فشار قرار میدهد و در مقایسه با آبمیوهگیریهای معمولی بسیار آهستهتر کار میکند. بهوسیله تجهیزات بکاربرده شده در آن بهراحتی میوهها و سبزیجات شما را به صفحه مخصوص فشار میدهد و آبمیوه را با تولید سر و صدای بسیار کمتری برای شما آماده میکند. با استفاده از فرآیند عصارهگیری مواد مغذی بیشتری را از بافت مواد غذایی جدا میکنید که موجب قویتر شدن سیستم ایمنی بدن شما میشود. اگر به ویتامین C و آهن بیشتری نیاز دارید، دستگاههای عصاره گیر بوش، اسمگ، تفال، فکر، کنوود و … از جمله برندهای موفق این صنعت در داخل بازارهای جهانی و ایران هستند که بهوسیله آن میتوانید کمبود ویتامین C و آهن خود را جبران کنید.
در دستگاههای آبمیوهگیری معمولی که با فرآیند سانتریفیوژ کار میکنند با استفاده از تیغههای برنده چرخان میوهها را خرد میکند و با نیروی چرخش سانتریفیوژی محتویات را به سمت صافی فلزی هل میدهد تا آبمیوه را بدون ذرهای پالپ برای شما آماده گردد. آبمیوهگیریهای سانتریفیوژی از سرعت بسیار بالاتری نسبت به عصارهگیرها برخوردار است که موجب اصحکاک بالا، ایجاد حرارت در موتور و در نتیجه نابودی آنتی اکسیدانها، مواد معدنی، ویتامینها و آنزیمهای گوارشی موجود در میوهها و سبزیجات میشود. عصارهگیرها در مقایسه با آبمیوهگیری از سرعت بسیار پایینتری برای گرفتن آبمیوه برخوردار است که این امر موجب میشود تا حرارت تولیدی به حداقل برسد، طعم آبمیوه با عصاره گیر لذیذتر و دارای مواد مغذی بیشتری است. آبمیوه تهیه شده با عصاره گیر در مقایسه با دستگاه آبمیوهگیر دارای غلظت و کیفیت بالاتری است.
برای بالا بردن دقت فرآیند آبمیوهگیری از دهانه ورودی میوه کوچکتر استفاده شده است و شما نیاز دارید تا میوهها و سبزیجات را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. در آبمیوهگیریهای معمولی از دهانه بزرگ با قابلیت وارد کردن یک سیب کامل استفاده میشود. با استفاده از دستگاه عصارهگیر شما میتوانید عصاره انواع سبزیجات با برگهای سبز، گندم و حتی میوههای بسیار نرم را به صورت کامل بگیرید، ولی دستگاههای آبمیوهگیری طبیعی قادر به گرفتن کامل آب میوههای نرم و سبزیجات را ندارند و معمولا مقدار قابل توجهای از آب، مواد معدنی، ویتامینها و فیبر را هنگام آب گرفتن هدر میدهند. با استفاده از دستگاه آبمیوه گیری میزان بتاکاروتن و پتاسیم بیشتری را میتوانید از داخل بافت میوه جذب نمایید. پتاسیم برای عملکرد بهتر قلب و کلیه مناسب است و بتاکاروتن در بدن تبدیل به ویتامین A میشود که برای سلامتی و بینایی شما موثر است. البته هدر رفتن فیبر، ویتامین و موادمعدنی موجود در آب میوهها با مدل دستگاه آبمیوهگیری که استفاده میکنید نیز بستگی دارد. از برندهای موجود و برتر در بازار جهانی که بتواند بهترین عملکرد را در حفظ مواد مغذی داشته باشد میتوان به برندهای بوش، براون، کنوود، فیلیپس، سنکور با بازه قیمتی متناسب و به برندهای لوکس و حرفهای گاستروبک و سیج میتوان اشاره کرد.